Мозаечното пано „Децата – цветята на града “ ще радва старозагорци в още по-голям мащаб

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Снимка паноВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Проектът, намиращ се в парк „Артилерийски“, е уникален за Стара Загора и България

Успешно приключи разширяването на проекта на „Арт мозайка“ ЕООД – „Децата – цветята на града 2“. По повод Международния ден на детето – 1 юни, красивото творение бе официално открито.

„Благодаря ви, че помагате за облагородяването на градската среда. Благодаря, че обогатявате Стара Загора, правите я по-красива и давате смисъл с вашия проект, който е специален – от деца за деца. На днешния особено вълнуващ ден за малчуганите, им пожелавам да оценяват смисленото и да живеят цветно и пъстро, точно като красивата мозайка, за която са спомогнали“, поздрави организаторите и помощниците зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова. Тя получи благодарствен адрес от представители на „Арт мозайка“ за подкрепата и помощта по време на инициативата.

Втората част на проекта е осъществена с подкрепата на Община Стара Загора, Зонта клуб – Стара Загора и деца, ученици и младежи от града. Участие са взели над 1000 доброволци.

През 2022 г., когато бе реализирана първата част, отново участие взеха млади хора в града от различни възрасти – ученици, младежи и студенти, които изработиха цветя от рециклирани фаянсови плочки по предварително зададена форма, с техника мозайка.

Идеята на организаторите, поставили началото на проекта, е да провокират художествено-естетическия вкус на подрастващите, след като се запознаят с приложението на мозайката като изкуство.

Надежда Чакърова поздравява децата по време на откриването на новото пано

Надежда Чакърова поздравява децата по време на откриването на новото пано

Надежда Чакърова (1)Обща снимка (3)crl

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн