Петър Волгин пред симпатизанти на “Възраждане” в Стара Загора: Вкарват ни в антиутопия като по Оруел

Разписание - градски транспорт >>>>
*

От ляво надясно: Даниел Проданов, Искра Михайлова, Петър Волгин, Димитър Пашев

От ляво надясно: Даниел Проданов, Искра Михайлова, Петър Волгин и Димитър Пашев, кандидат-депутат от Казанлък

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Водачката на листата на “Възраждане” в Стара Загора Искра Михайлова: Управляващите у нас не разбират обикновените българи

Старозагорци се срещнаха вечерта на 22 май (сряда) с двама от кандидатите за евродепутати в листата на ПП “Възраждане” – известния радиоводещ и коментатор Петър Волгин, поставен под номер 2, и старозагореца Даниел Проданов – народен представител от Старозагорския избирателен район, поставен под номер 4 в списъка от 17 кандидати на “Възраждане” за Евроизборите. Партията на Костадин Костадинов ще изпрати за пръв път свои представители в Брюксел и Страсбург.

В пълната конферентна зала на хотел “Верея” известният с острите си коментари по злободневни политически въпроси радиоводещ беше представен от Искра Михайлова, която е едно от остриетата на “Възраждане” в Народното събрание, водач на листата на партията в Старозагорския избирателен район за предстоящите парламентарни избори на 9 юни. В тях, както и в изборите за Европарламент, “Възраждане” е с №12 в бюлетината.

С встъпителните си думи Петър Волгин коментира темата за законността и лицемерието в политиката, като я илюстрира със ситуацията в подкрепяната от Европейския съюз Украйна, където на 20 май изтече президентският мандат на Володимир Зеленски, но нови избори не бяха проведени.

Като не харесвате този Европейски съюз, в който България членува и който подкрепя с пари и оръжия режима на Зеленски, защо искате да ставате евродепутати? – е един от честите въпроси, които Петър Волгин сподели, че чува отправени към него при обиколката му из България. И отговорът му е – “за да го променим, да направим всичко възможно европейските структури да излязат от тресавището на лицемерието”.

В Европарламента Волгин ще работи за това, да бъде запазено правото на вето на държавите от ЕС, за да продължи да се чува гласът на малките страни като България. Ще настоява за предоговаряне на “Зелената сделка” и на пакта за миграцията, против тоталната дигитализация на парите, както и за запазване на българския лев.

Известният журналист, едно от нашумелите интервюта на който преди време беше свалено от ефир, отбеляза в отговор на въпрос от залата, че цензура се забелязва не само у нас, но и в целия Евросъюз. “Достатъчно е да погледнете официозните, “правоверните” медии в ЕС, за да видите, че там свобода на словото няма. Освен това именно на ниво ЕС постоянно се вземат решения и се приемат регламенти, чиято цел е допълнително удушаване и на малкото останала свобода на словото. Съвсем наскоро Урсула фон дер Лайен с много плам на една конференция разказа каква нова идея имала, ако стане отново председател на Европейската комисия. Тя искала да създаде, по думите й, “щит на демокрацията в Европа”. Той щял да следи в Интернет да няма мнения, които сеят “дезинформация”. Знаете, че според Брюксел “дезинформация” е всяко нещо, което не съвпада с официалната пропагандна линия. Тоест не просто традиционните медии са завладени тотално от цензурата, а идеята на европейските шефове е включително и каналите в интернет, платформите, подкастите да бъдат поставени под строг контрол. Така че този въпрос с цензурата е изключително болезнен и ние лека-полека се озоваваме наистина в онова общество, описано от Джордж Оруел в книгата му “1984″, където свободата е робство, а войната е мир. Това е много плашещо. Нивото на манипулация е стигнало дотам, директно да се отричат нещата от действителността и черното да се представя за бяло, както и обратното. Да беше само в България – да махнеш с ръка. Не, то е в целия Европейски съюз и срещу това със сигурност трябва да се води борба” – изрази убеждението си Петър Волгин.

“Голям обрат в посока към нормалност в света може да настъпи едва след президентските избори в Съединените щати – продължи той. – Защото се надявам, че ако те бъдат спечелени от Доналд Тръмп и администрацията в Белия дом бъде сменена, то тогава наистина ще има някаква по-голяма нормалност. С всичките си недостатъци Тръмп все пак не е толкова заслепен като Джо Байдън и хората около него. Много по-добре е начело на Америка да стои прагматик, който си дава сметка за реалностите, а не живее в някакви свои илюзорни представи. Затова смятам, че ако през ноември победи Тръмп, има шанс светът все пак да се върне към някаква нормалност” – сподели Волгин.

Разговорът в залата се насочи за близо два часа след това към вътрешнополитически теми.

Искра Михайлова: “Управляващите у нас не разбират обикновените българи. Спорят помежду си кой повече е повишил през годините качеството на живот на хората у нас, както стана тази сутрин по една от националните телевизии, но не забелязват, че през това време страната беше напусната от 100 хиляди души, а избирателната активност падна до невиждано ниски нива сред отчаяните от политиката хора – отбеляза старозагорската народна представителка. – Докато управляващите се хвалят, над 50% от българите срещат затруднения да плащат месечните си сметки за храна, отопление и лекарства. Не дай си Боже на някого да се развали колата, да му протече бойлерът или да се случи нещо друго, което да му извади финансите от стабилност. Над 30 години управляващите у нас не познават народа си.

В момента само в лицето на партия “Възраждане” българският народ има някакво отражение в Народното събрание. Когато ние отидохме там, коментарите на останалите политически сили бяха “Как допуснахме народът да влезе тук?!” Буквално това им бяха думите. Те се шокираха от нашите представители в Социалната комисия, които идваха от заводите, защото в тази комисия през последните 30 години е нямало никой, различен от работодател. Там не е стъпвал работник. Не е стъпвал човек, който знае какво означава да му закъснее заплатата или да разчита на един конкретен доход, изработен с 8- или 12-часова смяна. Това е разликата между нас и всички останали. И като стана дума за цензура, това е нещо, което няма да видите по националните телевизии. Когато в средствата за масова информация се налага един единствен прочит, човек започва да си мисли къде се намира и всъщност в каква нормалност живее. И започва да разбира, че се налага сам да се намеси и да проведе тази съпротива, която иска да види и да се пребори за тази държава, в която би искал да живее той и децата му да остават тук, вместо да емигрират.

За щастие България все още е един остров на нормалността, съхранили сме се чисто духовно. И виждаме колко много наши сънародници, които не живеят икономически зле зад граница, започват да се връщат точно по тази причина в България. Значи надежда има, шанс има. За нас остава само да продължим да бъдем активни и да окажем съпротива.

Точно заради цензурата, която вирее, е важно, че за щастие в Стара Загора и в Казанлък все още има регионални медии, които са запазили свободната си журналистика. Нещо, което, за съжаление, обаче е изчезнало в почти цялата ни държава. Затова в следващото Народно събрание “Възраждане” ще повдигне въпроса по какъв начин могат да бъдат съхранени и подпомогнати в развитието си регионалните медии. Защото много по-лесно и по-честно хората могат да бъдат информирани от свободни журналисти, които се намират в регионите, отколкото от едни манипулирани и финансово зависими официозни рупори” – заяви Искра Михайлова.

“Не, не трябват улични протести. Трябва активност в единствения логичен и смислен протест – а именно във времето на избори. Това е протестът. Когато един човек, живеещ в свободна страна, не е доволен от властта, той излиза и гласува за нещо, което вярва, че ще бъде по-добро. А не стои вкъщи, не чете социални медии и не псува под сурдинка, тихичко с колегите на работа или пред блока, а излиза и заявява своя вот, за да стане част от желаната промяна” – каза още Михайлова.

За разлика от преобладаващия тон на коментарите в страната по повод публикуваните в някои медии откъси от записи на определени като сензационни разговори между политици, тя определи като “отвратителна” традицията да се вадят предизборно откровени компромати, вместо общественият разговор да се фокусира върху нужните на страната политики.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн