Стара Загора през очите на бъдещото поколение

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Снимки Античен форумСнимка на учениците с надписа Стара ЗагораВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Зоопарк Стара Загора и редица културни институции, паркове и места за отдих стават снимачна площадка за старозагорски ученици

Възпитаници от групата по актьорско майсторство “В кадър” с ръководител Петя Стефанова към IX ОУ “Веселин Ханчев” заснемат филм, посветен на Стара Загора. Той ще носи заглавието “Стара Загора – център на Вселената”, като в сцените учениците носят специални дизайнерски тениски със същия надпис.

Идеята на младите актьори е да популяризират родния град сред тийнейджърите от цяла България, представяйки любими и атрактивни локации в Стара Загора. Част от снимките е и любимият на всички Зоопарк. Учениците са направили кадри и на „Бранителите на Стара Загора“, Античен форум „Августа Траяна“, Държавна опера – Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, парк „Митрополит Методий Кусев“, Залата на смеха, Аул „БагаТур“ и въжената градина. Предстои заснемане на езеро „Загорка“ и парк „Артилерийски“.

Филмът ще бъде готов и разпространен в социалните мрежи в средата на юни 2024 г. Той се реализира по НП “Заедно в изкуствата и спорта”. Оператор е талантливата Калояна Бешева, а дизайнер на тениските е Недко Боянов.

Това не е първият филм на талантливите ученици – в началото на 2024 г. те реализират проекта „Независим от моите зависимости“, насочен към зависимостите в тийнейджърска възраст. Видео: https://youtu.be/5An1c65_wp4?feature=shared.

Учениците

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн