Празнично шествие и редица събития организират по повод 24 май в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Афиш месец майВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Отворени за безплатно посещение ще бъдат Художествената галерия, Регионалният исторически музей и Музей „Неолитни жилища”

По повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ще се проведе традиционно шествие в Стара Загора.

Тържественото честване ще започне в 10.00 часа с ритуал за издигане на Националното знаме на Република България и молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Празничното шествие започва в 10.30 ч. от площада пред Общината по бул. „Цар Симеон Велики”.

Концерт на детски фолклорни, танцови и певчески формации от читалищата при Община Стара Загора ще огласи площада в 12.00 часа.

По случай празника ще бъдат организирани и редица съпътстващи събития. Изкуството на дърворезбата – уъркшоп за деца – предвижда Художествената галерия от 11.00 часа (с предварително записване). От 15.00 ч. Регионалният исторически музей кани на детска работилничка по калиграфия, а в изложбена зала „Лубор Байер” от 17.00 часа показват „75 години Райчо Чакъров” – колекция от лични графики, дарение на Галерията под липите.

От 18.00 часа отново в Художествената галерия организират клавирен концерт на проф. Жени Захариева с коментар и творби от Л. Бетховен, Р. Шуман, Й. Брамс, Клара Шуман, Ф. Шопен и други.

Подробна програма за празничния месец май може да видите на https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/kulturen-afish-11-28-may-2024-g

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн