Община Стара Загора осигури два специализирани буса за хора с увреждания

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Павлина Делчева

Павлина Делчева

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Всеки от тях разполага с място за шофьор, 4 места за пасажери и 2 места за инвалидни колички

Община Стара Загора ще представи утре (вторник, 21 май 2024 г.) две нови транспортни средства, чрез които ще се обезпечава движението на хора с увреждания в рамките на общината. Това са два специализирани буса на обща стойност 211 088 лева. Те са закупени със средства от общинския бюджет, информира Павлина Делчева, зам.-кмет с ресор „Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“.

Официалното предаване на специализираните превозни средства ще се състои на 21 май, вторник, от 11.00 часа на второто ниво на паркинга на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Процедурите за закупуването на бусовете са проведени през миналата година. Всеки от тях разполага с място за шофьор, 4 места за пасажери и две места за инвалидни колички.

Единият бус ще бъде предаден веднага за ползване от Дома за пълнолетни лица с физически увреждания, уточни г-жа Павлина Делчева. Той е предназначен за настанените там около 200 души и ще ги обслужва според потребностите им и по график.

Другото транспортно средство е за потребителите на две социални услуги – „Асистентска подкрепа“ и „Механизъм лична помощ“, както и за всеки жител на Община Стара Загора с изявени двигателни затруднения. Този бус ще бъде ползван чрез специална заявка, а начинът, по който това ще се случва, както и координатите за заявката (телефон и имейл), ще бъдат оповестени през юни.

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн