Млади звезди покоряват сцената на Jazzфест 2024 в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
_AFISH_`24ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Фестивалът се провежда от 10 до 14 юни на Античния форумен комплекс „Августа Траяна“, с вход свободен

Наситена ще бъде програмата и на тазгодишния Jazzфест, който се провежда под липите през месец юни. Акцент в нея са родните изпълнители и старозагорското младежко участие в лицето на Националното училище за сценични и музикални изкуства “Христина Морфова” и Вокална студиа „Траяна глас“.

На 13 юни Младежката джаз сцена ще стане свидетел на един амбициозен проект – „Singing Herbie Hankock”, представен от едни от най-гласовитите възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“. Павел Цонев, водещ преподавател по поп и джаз пеене, ще бъде на пианото, а гости са Александър Леков – бас китара и Александър Каменов – барабани.

Идеята на проекта е учениците да вникнат в това как дадена мелодия на популярно парче може да бъде разгърната в няколко варианта – да бъдат представени популярни песни през призмата на джаза.

По време на пресконференция, дадена по-рано този месец от зам.-кмета на Община Стара Загора Милена Желева и участниците в програмата стана ясно, че Музикалното училище под липите присъства не само със своите сегашни възпитаници, но и с бивши такива. „Още с откриването ние гордо присъстваме на сцената в лицето на Мария Митева, която е наша ученичка. Малко преди началото на „Цветовете на джаза“, на 28 май във фоайето на Държавна опера – Стара Загора, тя ще представи и самостоятелен концерт, посветен на годишнината на училището“, заяви директорът Красимир Къшев. Той благодари на Община Стара Загора за възможността, дадена на училището, да представи самостоятелен проект в Jazzфест 2024.

Младежката джаз сцена обещава да бъде вълнуваща и на 14 юни, когато на нея стъпват талантите от Вокална студиа „Траяна глас“. Те се определят като прецедент в любителските формати. „Четири момичета и едно момче ще види публиката на фестивала, които са с нас още от създаването на Вокалната студиа. През следващата година ние посрещаме своята 20-годишнина. Това са младежи, които не просто участваха в нашите представления, те преминаха през дълъг музикален път и неслучайно ще изгреят на голямата сцена“, заяви ръководителят и вокален педагог Лиляна Дойчева.

Концертът ще бъде открит от новата формация на „Траяна глас“ – младежи, които ще изпълнят един ярък букет от поп парчета.

Цялата програма на „Цветовете на джаза“ – https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/programa-na-festivala-tsvetovete-na-dzhaza-v-stara-zagora.

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн