116 новодипломирани ветеринарни лекари от Тракийския университет положиха хипократовата клетва

Разписание - градски транспорт >>>>
*
DSC_1033DSC_1061ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ И ОЩЕ СНИМКИ >>> На тържествена церемония днес Ветеринарномедицинският факултет на Тракийския университет изпрати своите абсолвенти. Тази година се дипломират общо 127 абсолвенти, от които 116 ветеринарни лекари от България, Великобритания, Гърция, Ирландия, Канада и Кипър, както и 11 магистри по магистърската програма „Интегрирани системи за управление качеството и безопасността на храните“.

Сред официалните гости на събитието бяха ректорското, декански и директорски ръководства на университета начело с ректора проф. Добри Ярков. Присъстваха зам.-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев, зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева, проф. д-р Александър Щарке – директор на клиника при Факултета по ветеринарна медицина към Университета в Лайпциг, Германия, представители на Старозагорската митрополия, на държавни и местни институции, учебни заведения и бизнес партньори, гости от чужбина.

„Гордейте се, че сте ветеринарни лекари и сте възпитаници на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет! Гордейте се с това, че завършвате един университет, уважаван не само в България, но и в чужбина!“ – заяви в обръщението си към абсолвентите проф. Добри Ярков и допълни – „Аз се гордея с Вас, скъпи колеги, защото знам, че във Ветеринарномедицинския факултет 100 процента от студентите са силно мотивирани и са изминали трудния път на обучението, за да дойде днешният тържествен ден – денят на Вашето завършване! Където и да отидете – бъдете стабилни като професионалисти и никога не забравяйте Тракийския университет и Ветеринарномедицинския факултет – мястото, откъдето сте тръгнали. На всички Вас пожелавам успешна професионална реализация! Попътен вятър!“

Като първенци на випуска тази година бяха отличени две дами – д-р Дарина Иванова и д-р Михаела Иванова, които се дипломират успешно с еднакъв успех – отличен 5,78. Лично ректорът проф. Ярков връчи дипломите на отличените студенти и им пожела успех. Първенците на випуска получиха подаръци и от декана на Ветеринарномедицинския факултет доц. д-р Лазарин Лазаров, както и от представители на държавни институции и бизнес партньори. Общо шестима ветеринарни лекари завършват с отличен успех тази година, а 18 техни колеги се дипломират с успех мн. добър.

В края на церемонията стотици академични шапки полетяха в небето, за да ознаменуват успешното дипломиране на новите ветеринарни специалисти.

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн