За пета поредна година „Мисия здрави деца“ се проведе в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
PRESS Детски празник (1)PRESS Детски празник (3)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> По повод 17 май – Международния ден на предизвикателството и спорта, заместник-кметовете на Община Стара Загора Надежда Чакърова и арх. Мартин Паскалев дадоха старт на детския празник „Мисия здрави деца“ в парк „Артилерийски“

Събитието е част от проекта на Ротари клуб Стара Загора – Берое „Мисия здрави деца“. Неговата цел е да се подобри здравословното състояние на децата чрез спорт и да се изградят трайни навици за спортуване през целия живот.

Заместник-кметът по „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова даде начало на детското състезание: „Скъпи деца, днес сме тук, за да ви поздравим и подкрепим в спортните игри, които са с благотворителна кауза и са посветени на Деня на предизвикателството и спорта. Нека най-добрият отбор да победи!“, пожела Надежда Чакърова.

„Веселете се и се забавлявайте, но не забравяйте и да учите!“ – допълни заместник-кметът арх. Паскалев.

В състезателните спортни игри премериха сили учениците от девет училища в града. Всяко от тях беше представено от два отбора по 10 състезатели. Участваха деца от 1-ви до 4-ти клас, в игри за скорост, баланс, съобразителност, ловкост и точност. Новото в регламента на състезанието тази година е проверка на познанията им в областта на спорта.

На събитието присъстваха приятели и членове на РК Стара Загора – Берое, началникът на отдел „Спортни дейности“ на Община Стара Загора – Петко Крумов, Спортен клуб по триатлон „Траяна“. Част от празника бяха още представители на фирми и организации, които подкрепят каузите на Ротари, много родители и ученици, които за пета поредна година станаха част от спортното събитие.

Организатори са Община Стара Загора, Ротари клуб “Стара Загора – Берое” и Регионалното управление на образованието в града.

PRESS Детски празник (4)PRESS Детски празник (8)

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн