СУ „Максим Горки“ се разширява с нова пристройка

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Училище Максим ГоркиВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Целта на Община Стара Загора е да се премине на едносменен режим в тази сграда, каквото изрично желаят ученици и родители, обясни кметът Живко Тодоров

Има осигурено финансиране за изграждането на разширение на Средно училище „Максим Горки“, информира зам.-кметът на Община Стара Загора арх. Мартин Паскалев. „Разширението ще е в югозападната част на двора и малка част от него ще бъде отнета, при разработката на идейния проект ще се види за колко квадрата става въпрос; баскетболното игрище ще бъде запазено“, конкретизира зам.-кметът с ресор „Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“.

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект, за археологическо проучване на зоната, където ще бъде бъдещата пристройка, а впоследствие съгласувано с Националния институт за недвижимо културно наследство и реализирано.

С директорката на училището Мариана Пенчева от години водим този дебат за необходимостта от разширение, припомни кметът Живко Тодоров. Ако то не се извърши, в учебното заведение не разполагат с достатъчно класни стаи, за да преминат на едносменен режим. „Тоест, те трябва да продължат както е до момента, което е изключително неудобно и неправилно! Финансирането ще бъде директно към училището, те кандидатстват с проект, ние им съдействаме всичко това да се направи“, увери градоначалникът. Той категорично постанови, че няма никакво друго решение, освен да се вземе малка част от двора.

„Няма накъде другаде да се разшири това училище! Другият вариант е да се търси друга сграда, това също сме го дебатирали с директора, от 4-5 години обсъждаме различни варианти, но желанието на ученици, родители и директора е да си останат в тази сграда и тя да се разшири. Ще се види как ще се направи дворът, там имат и физкултурен салон – не е голям, разбира се, но това позволяват условията в централна градска част“, обобщи темата Живко Тодоров.

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн