Скъпи гости посрещна Оряховица по повод празника на селото

Разписание - градски транспорт >>>>
*
PRESS Празник Оряховица7PRESS Празник Оряховица2ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Празникът започна с отслужване на водосвет от отец Димитър

Въпреки дъждовното време, Оряховица посрещна скъпи гости на своя личен празник. Освен него, селото отбеляза и 145 години от възстановяването на храм „Св. Атанасий“.

„От мое име и от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров – Честит празник! Нека селото да продължава да се развива толкова добре, да бъдем единни в него и да се пълни площада, напук на лошото време“, поздрави жители и гости на празника зам.-кметът Радостин Танев, който гордо заяви, че е част от селото, негов родственик. „Тези деца, които са до мен, доказват защо 145 години по-късно църквата продължава да я има и селото продължава да се разраства. Защото традициите се пазят, именно от тях. Освен, че се пазят, всички заедно създаваме и нови приятелства, защото тези младежи не са тук за първи път и няма да бъдат за последен. Щастлив съм да ги виждам всеки път. Още веднъж – Честит празник, Оряховица! Бъдете здрави и все толкова единни“, допълни Радостин Танев.

Кметът на селото Танка Бабадалиева поздрави жителите и гостите със стихотворение, посветено на Оряховица, от старозагорския поет и писател Йордан Пеев. „Скъпи съселяни и гости, поздравявам ви по случай двата ни празника. Нашата църква е три пъти разрушавана и след това възстановявана от будни оряховски жители– нека бъдем горди. Да бъдем здрави и заедно, да има плодородие, вино да се лее, житото да зрее, да пребъде Оряховица“, приветства оряховският кмет.

От името на кметството и местното читалище бяха наградени юбиляри и жители, работили за благото на селото. Децата от Детска градина № 26 „Лилия“, с. Хрищени и Лазарската група на с. Оряховица поздравиха гостите със специална танцова програма.

PRESS Празник ОряховицаPRESS Празник Оряховица5PRESS Празник Оряховица6

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн