Новият посланик на Аржентина Алехандро Зотнер Майер гостува на Тракийски университет – Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
1 (4)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Новият посланик на Аржентина Алехандро Зотнер Майер избра Тракийски университет – Стара Загора в една от първите си визити от заемането на длъжността. Той бе придружен от търговско-икономическия съветник към посолството Хуан Игнасио Камио Бавассо. Дипломатите се срещнаха с ректора на университета проф. Добри Ярков, който представи университета и заедно набелязаха опорни точки за бъдещо сътрудничество с институции в Аржентина.

Проф. Ярков и Н.Пр. Алехандро Зотнер Майер приветстваха мащабно събитие, което се провеждаше в същото време в университета – „After Workin: Аз избрах Стара Загора! Ден на кариерата“, в което водещи фирми представяха пред студенти възможностите за професионална реализация и кариерно развитие. Организатори на кариерната инициатива са Стопанският факултет на Тракийския университет и отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ на Община Стара Загора.

Дипломатите от Аржентина се срещнаха с ректорското ръководство, деканското ръководство на Аграрния факултет, както и на катедра “Аграрно инженерство”. Преподаватели и студенти успяха да разменят опит и идеи за бъдещо сътрудничество в аграрния сектор, в който Аржентина е един от световните лидери.

Н.Пр. Алехандро Зотнер Майер заяви, че е изключително впечатлен от възможностите и развитието на Тракийския университет и даде сериозна заявка за бъдещи срещи между бизнеса и науката с водещи фирми и образователни институции в Аржентина.

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн