880 са подадените заявления за прием в първи клас в община Стара Загора до 14.00 часа

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Parvolaci_1 klasВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Най-много са заявленията за V ОУ „Митьо Станев“, ОУ „Кирил Христов“, СУ „Иван Вазов“, IX ОУ „Веселин Ханчев“ и VI ОУ „Свети Никола“

Днес в 12.00 часа бе отворена системата за електронно записване на първокласници за учебната 2024/2025 година. До 12.05 ч. бяха регистрирани 309 заявления; до 12.15 ч. – 552 заявления; до 12.30 ч. – 655 заявления и до 14.00 ч. – 880 заявления.

Системата ще бъде затворена на 28 май, като до 23:59 часа на тази дата могат да се регистрират, редактират или отказват заявления за прием. Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 31 май. Записването на бъдещите първокласници ще става в дните от 3 до 6 юни между 9.00 и 17.00 часа в училището, в което са приети.

На 7 юни в раздел „Новини“ на специализирания сайт за прием ще бъдат обявени свободните места за второ класиране. Началната дата на отваряне на системата за желаещите да участват във второ класиране е 7 юни. В периода от 12.00 часа на 7 юни до 23:59 часа на 11 юни може да бъде извършено регистриране, редактиране или отказване на заявления за прием. Резултатите от класирането ще се обявят на 14 юни. Бъдещите ученици могат да бъдат записани в съответното учебно заведение на датите: 17, 18 и 20 юни.

Свободните места за трето класиране ще бъдат обявени на 21 юни, а желаещите да се включат в него ще могат да подават, редактират или отказват заявления в електронната система в периода от 12.00 часа на 21 юни до 23:59 часа на 25 юни. Резултатите ще бъдат публикувани на 28 юни. Бъдещите ученици могат да бъдат записани в съответното учебно заведение от 1 юли до 3 юли.

Напомняме, че за класиране се взема постоянен или настоящ адрес на бъдещия ученик. Децата се разпределят в групи по уседналост. Когато постоянният или настоящият адрес на детето е бил променен, но новият адрес остава в прилежащ район на училището към момента на подаване на заявлението, се счита, че адресът не е променян.

Пълният график на дейностите за прием в първи клас през учебната 2024/2025 г. е публикуван на сайта на Община Стара Загора и на специализирания сайт за прием https://priem.starazagora.bg:1443/.

Наредбата за прием на учениците в първи клас в общинските училища на територията на Община Стара Загора е достъпна в секция „Образование и младежки дейности“, раздел „Училища“ на сайта на Община Стара Загора, както и в раздел „Наредби“ на специализирания сайт за прием.

За втора поредна година Община Стара Загора провежда и виртуална панорама на началното училищно образование. Създадена е специална страница във фейсбук – Виртуална панорама на началното училищно образование – Стара Загора, където родителите могат да направят кратка виртуална разходка в желаното училище, като изгледат споделеното видео за представяне на учебното заведение.

jtdv
gerb

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн