„Хотел“ на Старозагорския куклен театър – с бурни аплодисменти в Нови Сад

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Публиката остана на дълга среща с актьорите след представлението

Публиката остана на дълга среща с актьорите след представлението

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Спектакълът „Хотел“ на Старозагорския куклен театър спечели овациите на публиката снощи по време на Международния театрален фестивал в Нови Сад, Сърбия. Актьорският състав на пиесата с режисьор Любомир Желев се представи блестящо и задържа публиката на дълга среща в залата след представлението. Третите Новосадски театрални игри, които се провеждат от 8 до 16 май в Младежкия театър, се отличават с изключителна програма от представления за младежи и деца.

Десет разнообразни истории от България, Италия, Словения, Хървания, Чехия и Сърбия поставят важни теми за днешните млади, които да ги подготвят да станат по-добри хора. Победителите в конкурсната програма ще бъдат определени от жури в състав актрисата Мария Радованов, режисьорката Соня Петрович и художничката на костюми Зденка Лацина. Фестивалът бе открит със словенския спектакъл „Дневникът на Ане Франк“

„Новосадски театърски игри“ е международен фестивал за професионални театри за деца и младежи, който е основан в чест на 90-годишнината на Младежкия театър в Нови Сад и в годината, когато градът бе обявен за Европейска столица на културата.

Фестивалът се провежда всяка втора седмица на май и включва предварително селектирани 15 постановки от Балканите и Европа.

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн