Представители на образователните институции в Стара Загора дискутират иновациите и новите методи на обучение

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Д-р Александър Ангелов

Д-р Александър Ангелов

Участниците в дискусията

Участниците в дискусията

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ И ОЩЕ СНИМКИ >>> Събитието предоставя актуална информация за иновациите в образователната среда и подкрепа на институциите в България за тяхното развитие

Информационно събитие “Дни на иновациите в образованието” събра представители на образователните институции в Стара Загора на дискусия, засягаща новите методи на обучение. Инициативата се организира от Центъра за творческо обучение в партньорство с Педагогически факултет, ДИПКУ и Тракийски университет Стара Загора.

Събитието откриха ръководителят на Център за творческо обучение д-р Александър Ангелов, който разказа повече за дейностите на Центъра, заедно с проф. Галя Кожухарова, Вр.И.Д. декан на Педагогическия факултет. Тя поздрави участниците и заяви увереност в успеха и резултата от форума.

Началникът на отдел „Образование“ на Община Стара Загора Станимира Димитрова също приветства гостите и взе участие в дискусията за „ЛЕГО образованието“, което е насочено към подхода на учене чрез игра.

Програмата разглежда въпросите за социално и емоционално развитие на децата и STEAM обучението. Интересен акцент е изкуственият интелект в образованието и неговата роля за оптимизиране на административните процеси и влизането му в класната стая. Част от темите е и образователната роботика, която може да бъде въведена в час.

“Дни на иновациите в образованието” е поредица от информационни събития и срещи с училища и детски градини в България. До момента в събитието участие са взели над 1000 учители и директори от Пловдив, Варна, Добрич, Благоевград и Русе. Следващи точки са Сливен, Бургас, София и Плевен.

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн