След 34 години Стара Загора посрещна отново гости от побратимения Юянг, провинция Хунан, Китай

Разписание - градски транспорт >>>>
*
PRESS Делегация Китай (1)PRESS Делегация Китай (2)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> „Добре дошли отново в Стара Загора, град на 8000 години!“, приветства 6-членната китайска делегация зам.-кметът на община Стара Загора Милена Желева. Тя и Надежда Чакърова – зам.-кмет с ресор „Образование и младежки дейности“, както и Георги Симеонов – директор на Дирекция „Европейски програми и протокол“, посрещнаха китайските гости от побратимения със Стара Загора през 1994 г. град Юянг.

Градът ни беше представен с икономическия си, културен и обществено-политически живот. Особен акцент беше поставен върху възможностите за висше образование в Стара Загора. Г-жа Чакърова запозна гостите с Тракийския университет, неговите специалности и възможности за обучение на чуждестранни студенти.

Ли Мейюн, заместник-кмет на Юянг, изказа благодарност и надежда, че взаимоотношенията между двата града ще бъдат възобновени. Той оцени високо развитието на града и очерта някои възможности за сътрудничество. Като град на 2500 години Юянг има какво да покаже на Стара Загора, каза г-н Мейюн и отправи покана за връщане на визитата по време на колоритен местен празник. Тогава в древния град се организира надпревара с драконовски лодки.

Общи се очертаха и теми като прехода към чиста енергия и развитието на различни индустриални сектори. Те ще бъдат обсъждани на следващата обща среща. Очаква се тя да бъде осъществена през есента.

Юянг е град в провинция Хунан, Югоизточен Китай. Разположен е на най-голямата китайска река Яндзъ в североизточната част на провинцията си. Населението му в градската част е 977 036 жители, а по-голямата административна единица, включваща и града, е с население от 5 476 084 жители (2010 г.)

PRESS Делегация Китай (3)PRESS Делегация Китай (5)
PRESS Делегация Китай (4)

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн