Неонацистка организация се отбеляза като автор на поредното надраскване на паметник в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
545465465ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> С два дни закъснение след Деня на победата – 9 май, вечерта на 11 май отново, както стана почти традиция през последните години, е бил надраскан Паметникът на съветския воин в парк “Митрополит Методи Кусев” (Аязмото) в Стара Загора, съобщиха очевидци.

На монумента има надраскано с червен спрей и надпис “Никога пак ДЕкомунизация”. Грешката на вандалите, протестирали де факто против декомунизацията след 10 ноември 1989 г., щеше да е смешна, ако не беше достойна за съжаление.

В началото на новата седмица вероятно надписът и надрасканото ще бъдат премахнати с пясъкоструен апарат, както обикновено се е процедирало досега в периода на демокрацията, когато неонацистките прояви очевидно намират начин да си пробият път.

Прави впечатление и друго – че с надрасканото се прави реклама на международната неонацистка организация NSC-131 (на втората снимка). Която, както изглежда, е създала своя структура в Стара Загора, след като надписът сочи акцията за нейно дело.

В сайта splcenter.org, борещ се с проявите на омраза, екстремистката група NSC-131 (“Националистки социален клуб”), създадена преди 5 години, е определена като неонацистка, активна спрямо имигрантските, LGBTQ+ и еврейските общности, както и към антифашистки и други леви активисти. Лидерът им Кристофър Худ и много от членовете й са изправени пред наказателни обвинения в САЩ, в някои случаи свързани с техния расистки активизъм.

5454654652

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн