Къде отиват старите ни дрехи: Арт работилница и инфощанд на Община Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Зам.-кметът Радостин Танев с младите природолюбители

Зам.-кметът Радостин Танев с младите природолюбители

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Ненужният текстил да се събира разделно, агитира поредното събитие от екологичния месец май

С Арт работилница и Информационен щанд за деца и възрастни Община Стара Загора ще популяризира разделното събиране на непотребни дрехи и домашен текстил. Съвместната инициатива ще се проведе заедно с бранда TEXCYCLE. Той е специализиран в събиране, сортиране, дистрибуция и рециклиране на употребявани дрехи, обувки и други текстилни изделия.

Събитието е част от поредицата екоинициативи на Община Стара Загора, обединени под мотото „Месец май – месец на екологията“. Всички те са подготвени от екипа на зам.-кмета Радостин Танев с ресор „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“.

Веригата от събития започна с провеждането на конкурса „Млад еколог“, който бе спечелен от отбора на СУ „Иван Вазов“ с проект в полза на компостирането. И продължава с организираните Арт работилница и Информационен щанд за деца и възрастни за рекламиране на разделното събиране на непотребни дрехи и домашен текстил.

Съвместната инициатива на Община Стара Загора и TEXCYCLE е насрочена за 16 май, четвъртък, между 11.30 и 15.00 часа. Мястото на събитието е пред централния вход на Община Стара Загора на бул. „Цар Симеон Велики“ 107. Ако времето е лошо, мероприятието се мести във фоайето на зала „П. Р. Славейков“ западно от централния вход на общината.

Замисълът на екоинициативата е деца и подрастващи да научат повече за разделното събиране и оползотворяването на текстила. Те ще узнаят как старите ни дрехи след използване могат да бъдат ценен ресурс и техният живот да бъде удължен чрез повторна употреба. Забавен момент ще е възможността да изработят пана, торбички и други изделия от непотребни дрехи и домашен текстил.

Всеки любопитен старозагорец може да разбере колко ресурс се спестява, когато не хвърля излишните си дрехи в кофата за битови отпадъци.

Ще се проведат и работилници за удължаване живота на дрехите, които започват на всеки кръгъл час от 12.00 до 14.00 часа.

Пътят на дрехите

Пътят на дрехите

jtdv
gerb

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн