Документален филм за проф. Минко Балкански представят в Стара Загора на 13 май

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Проф. Минко Балкански

Проф. Минко Балкански

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> “Вярвам в разума, в стремежа към знание и смисъла да направиш нещо за другите”, казва професорът

Премиера на документален филм „Моето име е Минко“ за живота на проф. Минко Балкански представят в Стара Загора на 13 май. Първата прожекция ще бъде в най-новата старозагорска гимназия, чийто патрон е именно забележитият физик – Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи “Проф. Минко Балкански”, от 13.30 ч.

В същия ден от 16.30 ч. прожекция ще излъчат и в Театър “Проф. Минко Балкански” в Нова Загора.

“Аз съм щастлив човек”. Това ми каза на изпроводяк проф. Минко Балкански. Един българин и истински родолюбец, който идва в България най-вече заради общуването с хората тук. Срещнах се и разговарях с едно момче, пълно с енергия, оптимизъм и вяра. Той е просветител, будител и най-големият благодетел и дарител в областта на образованието у нас. Когато говори за родината и за хората тук, очите му блестят. Днес проф. МИНКО БАЛКАНСКИ е на 97 години!“ – споделя Владина Цекова, създател на филма.

Роден на 24 юли 1927 г. в село Оряховица, Старозагорско, проф. Минко Балкански живее и работи във Франция, а създадената от него у нас фондация „Миню Балкански“ го връща всяка година в родината, за да посява семената на знанието и да дава криле на своите предани малки ученици. Проф. Минко Балкански е световен физик с изключителен принос за науката. Забележителна е работата на фондацията за повишаване на професионалната компетентност на преподавателите по информатика, както и за подпомагането на даровити български деца.jtdv
gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн