След успеха на второто издание на WorkIn Stara Zagora, следва продължение

Разписание - градски транспорт >>>>
*
WorkinSTZ 2ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Две срещи с бизнеса и търсещите работа предвижда Община Стара Загора през месец май

„Успяхме да създадем профил на посетителите на тазгодишното изложение WorkIn Stara Zagora. От 20 до 75-годишна възраст са били участниците в кариерния форум. Проследихме също, че 2/3 от тях говорят поне два езика и сме приятно изненадани колко разнообразни са те. Най-голям процент, разбира се, са английско говорящите, след това руски, френски, немски, украински, турски, италиански, испански, гръцки, шведски и малка част японски и корейски език“, разказа Росица Райкова, началник на отдела организатор.

Тя обобщи, че най-предпочитаните сфери на работа се оказват маркетинг, ИТ, търговия, реклама и ПР, както и енергетика. „Радостни сме от тази статистика, тъй като тя ни показва, че сме на прав път. WorkIn Stara Zagora е насочено именно към тези сектори, а когато виждаме, че това се търси, сме все по-убедени, че мисията ни постига успех“, допълни Райкова.

Стана ясно още, че в средата на месец май Община Стара Загора, Бюрото по труда* и синдикатите предвиждат среща с граждани, търсещи работа и бизнеса.

Вече има и не малко запитвания за организацията на WorkIn Stara Zagora 2025, но тази година събитието не приключва само с изложението. Община Стара Загора, в партньорство с Тракийския университет и Стопанския му факултет, продължава да работи активно за осъществяване на своите приоритети и цели. На 15 май 2024 г. от 10.00 до 14.00 часа заедно организират събитие, в което фокус отново ще бъдат младите хора – студентите на университета, както и тяхната възможност за кариерно развитие в Стара Загора.

Срещата ще се проведе в „Академичен информационен център“ (новата Библиотека) на Тракийския университет и ще бъде изцяло насочена към студенти или наскоро завършили, които искат да се запознаят с естеството на работа, позициите и стажовете, които предлагат компаниите. Част от компаниите от WorkIn Stara Zagora 2024 ще разкажат за работата си и отново ще привличат на своите щандове.

- – - – - – -

* Дирекция „Бюро по труда” – Стара  Загора организира трудова борса на 08.05.2024г. от 10.00 ч  в голямата зала на хотел „Мериан Палас” гр. Стара Загора, бул. „Руски” №8. Поканени са да присъстват всички търсещи работа. На Трудовата борса те ще имат възможност да се запознаят със свободните позиции, обявени от участващите работодатели, както и да проведат индивидуални срещи с тях.gerb

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн