На Лазаровден пъстър празник на Аязмото събра малки и големи

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Зам.-кметът Милена Желева с Катерицата Кипи

Зам.-кметът Милена Желева с Катерицата Кипи

Гимнастика за бодрост и красота

Гимнастика за бодрост и красота

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Гост на празника бе зам.-кметът на Община Стара Загора с ресор “Култура и туризъм” Милена Желева

На Лазаровден стотици старозагорци и гости на града се насладиха на празнична програма, съчетала спорт, култура и изкуство. Дейностите започнаха още в 9.00 часа със спортни активности, включващи йога за големи и малки, както и открити тренировки по бадминтон, волейбол и обща физическа подготовка. От Спортен клуб “Здраве и активно дълголетие” се постараха с тонизираща тренировка за “златна възраст”. Малко по-късно музикалната програма огласи най-големия старозагорски парк и танцови и фолклорни формации зададоха ритъм и настроение.

Детски творчески ателиета и работилници привличаха децата с разнообразни занимания – рисунка на асфалт, маски на животни, ателие по възларство, глинена работилница, “Забавна астрономия”, “Нарисувай ми…” и “Приказен цветен килим” с приказки и легенди в картините на български художници. На място бе и любимият на всички талисман на града – Катерицата Кипи.

Опашка от желаещи се зави пред обичаната от смелите малчугани въжена градина, предлагаща игри, демонстрации и състезание по ориентиране. От Туристическия информационен център, традиционно за топлите дни, организираха безплатен тур “Парковете разказват своите истории”.

В Зоопарка желаещите имаха възможност да засадят цвете в градинката пред емблематичната статуя на двете мечета. Гостите на зооградината се запознаха и с мишелова Хари от Спасителния център за диви животни “Зелени Балкани” на техния информационен щанд. От Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур” подариха безплатна снимка с кон на посетилите ги деца.

За ожаднелите на място имаше изнесен бар с разхладителни напитки от “В гората – хапване и пийване”.

Организатори на забавленията са Община Стара Загора, Центърът за подкрепа на личностно развитие – Стара Загора, Туристическо дружество „Сърнена гора”, Народно читалище “Родина 1860″, Народно читалище „Настроение 2017″, Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858″ и Народно читалище „Христо Танев 2020″.

Танцьорите от НЧ "Настроение 2017"

Танцьорите от НЧ “Настроение 2017″

Детска работилница

Детска работилница

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн