КТ „Подкрепа“: Местна власт и гражданското общество спасяват работни места в “Марица-изток”

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Кмет и синдикалисти 1Кмет и синдикалистиВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Общественото мнение в Стара Загора е напълно в защита на каузата „Марица-изток“, заяви кметът Живко Тодоров

Всичко за зелената сделка е решено – това мнение битуваше в хората. Но ние им казваме, че нищо не е решено до последно, когато има гражданско общество и подкрепа от страна на местната власт. Това дефинира пред медиите днес Иван Вълев, председател на синдикат „Подкрепа“ за рудник „Трояново-север“.

Случилото се вчера е плод на няколко месеца съвместна работа с кмета на Община Стара Загора г-н Живко Тодоров и ние искаме искрено да му благодарим, подчерта на свой ред Бисер Бинев, председател на структурата на КТ „Подкрепа“ в „Мини Марица-изток“. Той разпростря адмирациите си и до депутатите от 49-ия парламент, одобрили отпускането на 250 млн. лева годишно на Мините за периода 2024-2028 г. – пари от държавния бюджет, предоставяни на за техническа рекултивация. “С тези средства – не мога да зная категорично дали ще бъдат достатъчни, но при правилно разходване би трябвало – ще се гарантират работните места”, увери Бисер Бинев.

На свой ред кметът на Стара Загора Живко Тодоров изказа своята благодарност към синдикатите и в частност към КТ „Подкрепа“ към „Мини Марица-изток“. „Всички сме свидетели на усилията, които те лично положиха, за да може да се гарантира работата на хората и техните усилия не започнаха от вчера, а буквално от няколко години насам. Аз съм свидетел на направеното от тях, за да обърнат мнението на много политици, да популяризират каузата „Марица-изток“, за което – благодарност и на журналистите, направили публично достояние много факти. Общественото мнение в Стара Загора е напълно в подкрепа на комплекса, а винаги съм казвал, че „Марица-изток“ представлява Стара Загора“, формулира Живко Тодоров.

Представете си каква би била същината на Стара Загора без „Марица-изток“ и без всички хора, които работят там – предложи той на журналистите. – Когато хилядите хора там не получат заплати и генерираният там паричен поток секне, то търговията ще замре, няма да има пари и за малкото квартално магазинче, и за фризьорката, и за обущаря, дори за най-малките бизнеси парите ще намалеят страшно много. Това ще удари всеки сегмент на бизнеса в региона. Така че това не е кауза само на тези хора, на „Марица-изток“, а на всички нас, които живеем тук – да запазим прехраната си и да имаме по-сигурно бъдеще – обобщи Живко Тодоров.

От „Подкрепа“ увериха, че и след изборите през юни ще продължат съвместните си действия с местната власт и с хората, които вярват, че не всичко е решено предварително.

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн