Проф. Нели Грозева – зам.-ректор в Тракийския университет, с прекрасни впечатления от визита в Китай

Разписание - градски транспорт >>>>
*
IMG-cf5e2cf8a73a381983ec6c23b80b8a43-VВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Българската делегация в Китай, в която се включиха заместник-ректорът по учебна и информационна дейност проф.дн. Нели Грозева и доц. д-р Блага Стойкова от Стопанския факултет на Тракийския университет, участва в поредица от официални срещи с визита в Международната образователна фондация за китайски език, чиято основна дейност е управлението на Институт “Конфуций”. Те бяха посрещнати от заместник-председателя и главен секретар на Фондацията г-н Цао, зам.-директорите на отделите “Политика и глобална мрежа” и “Програми и грандове” г-н Ву Тонг и г-н Динг Янг.

Г-н Цао подчерта, че е изключително важно за тяхната организация да посрещнат българска делегация в навечерието на 75-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китайската народна република и Република България. Той сподели със задоволство, че седем от първите приети в Пекинския университет за чужди езици чуждестранни студенти са от България и това се е случило само две години след установяването на дипломатическите отношения.

Проф. Грозева сподели, че след ползотворната дискусия всички участници са се обединили единодушно около становището, че най-краткият път за сближаване на два народа е като изучават своите езици и култура: „Така ставаме приятели за цял живот и създаваме здрави мостове към бъдещето!“.

IMG-e9720d248fb5c19d9857732c124703bf-V

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн