СКЛА „Берое“ отново организира състезанието “5К Beroe road race” през април

Разписание - градски транспорт >>>>
*
ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>>IMG_2541 На 21 април ще се проведе “5К Beroe road race” – най-новото шосейно бягане за България и единственото, провеждащо се на лицензирано от световната атлетическа федерация трасе. Целта му е да събере професионални бегачи и любители на бягането от различни възрасти, включително и деца, в едно незабравимо спортно изживяване.

“Като организатори искаме да покажем, че чрез спорта може да се обединим и да създадем една по-здрава и щастлива среда за нашите деца. По време на първото издание през 2023 г. на старта застанаха над 300 участници в двете бегови дисциплини – 5 км и 600 м. През тази година интересът е още по-голям и очакваме над 500 участници, сред които и много шампиони и рекордьори на България, а и не само”, казват от Спортния клуб по лека атлетика “Берое”.

Beroe 5km Road Race е състезание с международен статут, в което право на участие имат хора от всички краища на света. Трасето започва от обновения парк „Артилерийски“ и преминава през едни от най-главните и равни булеварди на града. Официалното откриване е предвидено за 10.30 ч., а преди това – в 10.00 ч., ще стартира “600 m kids run”, състезание, предвидено за деца до 7 клас. Началото на 5k е в 11.00 ч., а награждаването на призьорите ще бъде от 12.00 ч.

Всички състезатели след завършване на трасето получават медали за участие. Призьорите при мъжете и жените ще получат и допълнителни награди от партньорите на събитието. При децата първите 300 финиширали получават медали. А първите трима при момичетата и момчетата ще имат допълнителни награди, отново от партньори. Предвидена е и парична награда за поставен рекорд на трасето.

Състезанието ще предостави на всички участващи възможността да се заредят с много положителни емоции и да предизвикат себе си в едно наистина бързо бягане на 5 км. Трасето е лицензирано и подходящо за абсолютно всички любители. Организаторите отново предвиждат и сцена, на която ще се проведат паралелно демонстрации на различни танцови и културни школи от града.

Регистрация може да направите на: http://runberoe.com/register/.

Повече подробности за събитието – https://runberoe.com/about/.jtdv
gerb

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн