“НеОчаквана изложба” реди Димо Генов в Старозагорската художествена галерия

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Dimo GenovВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>>

На 28 март от 18.00 часа Художествена галерия – Стара Загора кани жители и гости на града на една „НеОчаквана изложба”, в която ще бъдат показани 74 живописни творби малък формат на старозагорския художник Димо Генов. Произведенията са създадени през различен времеви период и обхващат художествените търсения на автора от 60-те години и до днес. Въпреки множеството негови участия в различни художествени форуми и самостоятелни изложби в нашия град, голяма част от творбите не са представяни досега пред старозагорската публика.

Димо Генов е роден в Стара Загора през 1947 година. Целият му съзнателен живот е свързан с рисуването и живописта – още от Художествената гимназия в София (1961-1966 г.) и през годините като студент във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, където се дипломира през 1974 г. в ателието на Янаки Манасиев. Успоредно с творческата му дейност, между 1974 и 1982 година Димо Генов преподава в Института за детски учители „Анастасия Тошева” в Стара Загора и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий, където е асистент на своя учител. Участва в редица национални и международни изложби в страната и извън нея и осъществява десетки самостоятелни представяния. Неговата работа като директор на Художествената галерия в Раднево (1982-1987), председател на Представителството на СБХ – Стара Загора и дългогодишен уредник на отдел „Живопис” в Художествена галерия – Стара Загора, допълват творческата му биография с активно присъствие в художествения и обществения живот на града.

ПЛАКАТ 003

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн