„Възраждане“ предлага Народното събрание да гласува изпращане на хуманитарна помощ за Ивицата Газа

Разписание - градски транспорт >>>>
*
D_ProdanovВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Народният представител от „Възраждане“ Даниел Проданов внесе проект на Решение за предприемане на мерки във връзка с хуманитарната криза вследствие на конфликта в Ивицата Газа. Решението дава мандат на Министерския съвет на Република България да обсъди и приложи пакет от мерки и действия.

„От „Възраждане“ предлагаме да се окаже хуманитарна помощ на цивилното палестинско население, засегнато от военните действия, съобразно обективните възможности на страната ни. За тази цел Република България трябва да вземе активно участие в оперативния механизъм за безопасно изпращане, получаване и съхранение на доставки на хуманитарна помощ, в частност лекарства, дрехи и хранителни стоки, чрез кипърската инициатива за морски транспортен хуманитарен коридор, известна като „Амалтея“ или други създадени с тази цел международни инициативи“, обоснова предложението си Даниел Проданов.

Вече над 40 страни координират помежду си изграждането и функционирането на гореспоменатия морски транспортен коридор, поради което от „Възраждане“ считат, че е належащо нашата държава да заяви и изпълни на практика своята воля за спасяване на максимално голям брой човешки животи в Ивицата Газа.

„Хуманитарните действия, които се основават на общочовешки принципи на хуманност, неутралност, безпристрастност и независимост, имат за цел предоставяне на ad hoc подкрепа, помощ и закрила за хората в страни извън ЕС, които са пострадали от природни или причинени от човека бедствия. Днес в Ивицата Газа хиляди деца бедстват беззащитни – нещо, за което неколкократно алармира ООН и редица правителства“, допълва Проданов.

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн