Отглас от деня – Живко Тодоров: Как да носим отговорност за управлението, без да участваме в него?

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Zhivko TodorovВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> За първа реакция след вестта, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не са се разбрали за състава на новия кабинет, потърсихме кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

- Г-н Тодоров, какъв е коментарът Ви след новината, че Сглобката изживява най-силната криза от създаването си и може би e пред разпад?
- Очевидно е, че управляващите до момента от ПП-ДБ не са готови да споделят властта. Досега те имат 64-ма депутати. Няма как с 64 народни представители да управляват цялата държава и да искат всичко да се върти около тях. Шансът за правителство е малък, когато няма осъзнаване и култура в политическото общуване. Тя изисква, когато нямаш достатъчно представителство в парламента, да седнеш, да разговаряш и да приемеш и отсрещната страна, и то абсолютно чистосърдечно.

- Партията, членовете на ГЕРБ, искаха нови избори напоследък…
- Нормално. Кой иска да носи отговорност за управлението, а в същото време да няма участие в него? За мен това не е правилно.

- Неприемането ни в сухопътния Шенген дали повлия за проблемите в некоалицията?
- Има много сфери, в които са налице провали. Всеки обяснява какво хубаво е направил. Но вижте енергетиката например. Пълен провал. Пълен провал! Нещата вървят на зле в този сектор, но за съжаление няма кой да реагира там и да вземе съответните мерки.

- Да се надяваме, че оттук нататък нещата ще тръгнат по-добре.
- Дай Боже!

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн