Нестандартни конни надбягвания организират в село Змейово

Разписание - градски транспорт >>>>
*
IMG_1981ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> На 23 март /събота/ Община Стара Загора, кметствто в село Змейово и местното читалище „Пробуда-1928“, заедно със Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, организират конни надбягвания по повод традиционния празник Тодоровден. Проявите са предвидени от 15.00 часа на конна база „Змейово“.

За първи път след стандартните надбягвания между животни, при определяне на най-бързия жребец ще бъде организирана и надпревара между кон и човек – ветеран на СКЛА „Берое“.

Съпътстващата програма също обещава шумно веселие. Гостите на празника ще бъдат посрещнати с хляб и сол, по стар български обичай, съпроводени от ритъма на българска гайда. Предвидена е и фолклорна програма от местното читалище, както и изложения на коне и старинни оръжия. Дълго хоро ще се извие, за да се почете съботният ден от първата седмица на Великия пост в памет на св. великомъченик Теодор Тирон.

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн