“Възраждане” с апел към областния управител да върне решение на ОбС за промяна на предназначение на горски участък край Старозагорските бани

Разписание - градски транспорт >>>>
*
56365467ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Общинските съветници от “Възраждане” в Стара Загора са сезирали Областния управител Ива Радева за решение на ОбС, взето на последното заседание, относно промяната на предназначението на 9 дка горски участък в покрайнините на Старозагорските минерални бани. Апелът им е решението да бъде върнато за преразглеждане като несъответстващо на Регламента на ЕС за обезлесяването, в сила от лятото на 2023 г., съобщиха пред медиите днес общинските съветници Дончо Радев, Ива Ангелкова и Галин Динев. Опасенията на “Възраждане” са, че след промяната на предназначението на парцела може да се стигне до изсичането на стотиците дървета върху него, каквато съдба е постигнала съседен терен, решението за който е взето от предишен състав на Общинския съвет. Въпросният горски участък се намира западно от пътя към местността “Богородична стъпка”.

За инвестиционни намерения могат да се използват съседни имоти в регулация, върху които няма гора, посочват общинските съветници от “Възраждане”.

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн