БТА организира местна конференция по проект “Европа на Балканите: Общо бъдеще” в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
53654654ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> БТА организира местна конференция по проект “Европа на Балканите: Общо бъдеще” в Стара Загора. Форумът ще се състои на 20 февруари от 10:30 часа в Пресклуба на Българската телеграфна агенция (БТА) в града на липите.

В конференцията са поканени да участват областният управител на Стара Загора Ива Радева, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, заместник-кметът Радостин Танев, управителят на Областния информационен център в Стара Загора Радка Тилева и ректорът на Тракийския университет проф. д-р Добри Ярков.

Проектът “Европа на Балканите: Общо бъдеще” се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия и надгражда вече осъществения проект “Европа в България: общо бъдеще”. Сред целите му са: по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, вкл. на Балканите; повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от ЕС чрез Кохезионната политика; насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението й на местно ниво, както и на гражданското участие по въпроси, свързани с политиката на сближаване. По време на конференцията ще бъдат дискутирани новостите за периода 2021-2027 г. и постигнатите резултати през периода 2014-2020 година.

Началото на поредицата от конференции по проекта бе дадено на 20 декември миналата година в София. В периода до август 2024 г. БТА ще организира дискусии в пресклубовете си в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Самоков, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и трансгранични конференции в Белград, Босилеград, Букурещ, Одрин, Скопие и Солун.

Началото на дискусията за развитието на Югоизточния район за планиране беше поставено с регионална конференция в Бургас на 6 февруари т.г.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн