Временно изпълняващ длъжността управител пое общинското дружество „Мересев“ в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
17074754679161707475468017ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Председателят на Постоянната комисия по политика за управление на общинските дружества – Дамян Георгиев, както и на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика – Янко Янков, представиха пред екипа на общинското дружество „Мересев“ ЕООД Мехмед Зейнел, който временно ще изпълнява длъжността управител. Той пое ръководството на предприятието след решение на Общинския съвет, взето по време на първото за годината заседание на местния парламент в Стара Загора.

Досегашният управител бе освободен от ОбС с мотив, че „Мересев“ е с влошено финансово състояние. Задачата пред Зейнел е да стабилизира дружеството и да го ръководи до провеждане на конкурс.

Общинското дружество е създадено през 1954 г. като кооперация за заетост на лица с намалена трудоспособност. Към момента над 70% от служителите на „Мересев“ са със затруднения. Предприятието изпълнява поръчки и изделия, включени в утвърдения от Министерския съвет списък на стоки и услуги, възлагани на специализирани предприятия чрез процедура за договаряне по Закона за обществените поръчки. Разполага с технологично оборудване, включващо конвенционални и специализирани шевни машини, кроячна и гладачна техника за шевното производство, което позволява качествено и в срок изпълнение на поръчките. Фирмата е специализирана в производството на дамска и мъжка конфекция, работно и фирмено облекло, постелъчно бельо.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн