6 години затвор за кражби и повреждане на автомобили в Казанлък

Разписание - градски транспорт >>>>
*
_Temida-2 NK-NPKВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден С.В., на 30 г. Той е признат за виновен за това, че в периода от 24.02.2023 г. до 28.03.2023 г. в гр. Казанлък, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, на четири пъти – в три автомобила и лекарски кабинет, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, и чрез използване на технически средства, е отнел чужди движими вещи без съгласието на собствениците с намерение противозаконно да ги присвои. С.В. е признат за виновен и за това, че в периода от 24.02.2023 г. до 06.03.2023 г. в гр. Казанлък, в условията на продължавано престъпление на три пъти е повредил противозаконно чужди движими вещи – три автомобила, и причинил щета на собствениците.

Според обвинителния акт С.В. чрез използване на технически средства счупил стъкла на врати на три леки коли, като така ги повредил и отнел от тях различни вещи. На 28.03.2023 г. проникнал в лекарски кабинет и отнел компютър, стационарен телефон и други вещи. Общата сума на причинените вреди на собствениците е 2400 лева.

Районен съд-Казанлък е наложил на С.В. общо наказание от 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

С.В. е осъждан за незаконно държане на наркотични вещества и за кражби. Настоящото престъпление е извършено в условията на опасен рецидив. Последното наказание от 2 години лишаване от свобода подсъдимият е изтърпял през 2022 г.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн