Първа изложба на открито „Стара Загора в картини“ показва Художествената галерия

Разписание - градски транспорт >>>>
*
6576478ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> На 7 февруари /сряда/ от 11.00 часа на алеята в парк „Пети октомври“ Художествена галерия – Стара Загора ще представи своята първа изложба на открито – „Стара Загора в картини“. Тя включва 28 фотографски изображения на оригинални произведения, част от живописната колекция на Галерията.

„Експозицията дава възможност на жителите и гостите на града да видят как пешеходната алея се превръща в своеобразна галерия, наситена с творби, създадени от няколко поколения предимно старозагорски художници като Васил Маринов, Димитър Гюдженов, Димитър Караджов, Константин Трингов, Петър Славов, Руси Карабиберов, Тодор Калпакчиев, Петър Русков, Георги Славов, Иван Попчев и др. Пейзажите им няма да оставят безразлични хора от всички възрасти, защото пресъздават различни моменти от живота и историята на града“, споделят организаторите.

Изложбата се реализира с подкрепата на Община Стара Загора и ще може да бъде разгледана от старозагорци и гости на града до края на месец февруари.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн