С дискусия и анкета търсят най-добрите решения за пространството между парковете „Пети октомври“ и „Александър Стамболийски“

Разписание - градски транспорт >>>>
*
MAP szВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> На 7 февруари от 18.00 часа в зала „П. Р. Славейков“ на Общинската администрация в Стара Загора ще се проведе дискусия, с която ще се даде своеобразно начало на процеса по реконструкция, благоустрояване и подобряване на градската среда на ул. „Пазарска“. Община Стара Загора започва подготовката на архитектурен конкурс за зоната между двата градски централни парка – „Александър Стамболийски (Алана) и „Пети октомври“ (Градската градина), включващи улица „Пазарска” и площадното пространство, заключено в карето между бул. „Цар Симеон Велики“, бул. „Руски“, ул. „Св. Княз Борис“ и ул. „Кольо Ганчев“. В подготовката му ще бъдат поканени да се включат жителите на Стара Загора и експерти от различни професионални браншове.

Проучването ще се проведе в две части – публично допитване и дискусия, предвидени за сряда – 7 февруари, и анкета, насочена към специалисти в областта на архитектурата, градското планиране и други пряко заинтересовани сектори, които ще изразят професионалното си становище. Получените мнения на старозагорци и браншовите представители ще бъдат обобщени в доклад, който ще даде насока за изработване на заданието за архитектурния конкурс.

Предварителното проучване ще се провежда онлайн до края на месец февруари 2024 г. на електронната страница https://competition.bg/marketzone
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн