Жена е осъдена на 2 години затвор за измама с недвижими имоти в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
_Temida-2 NK-NPKВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена С.С. на 58 г., Тя е призната за виновна за това, че в периода от 23.01.2023 г. до 17.02.2023 г. в Стара Загора, в Раднево и в землището на с. Медникарово, общ. Гълъбово, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у Н.Г., на 42 г., и П.К., на 25 г., относно обстоятелството, че ще им бъдат продадени апартаменти в Стара Загора и с това причинила на Н.Г. вреда в общ размер на 2350 лева и на П.К. вреда в общ размер на 25 600 лева, като общият размер на имотната вреда е 27 950 лева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл. 211 вр. чл. 209, ал.1, вр. чл. 26 ал.1 , вр. чл. 29 ал.1 от Наказателния кодекс.

С.С. познавала единия от пострадалите – Н.Г. През месец януари 2023 г. започнала да предлага на него и на П.К. апартаменти в Стара Загора на изгодни цени – около 40 000 лева. Твърдяла, че имотите са били ипотекирани и се продавали чрез съдия-изпълнител. По време на срещите тя показвала документи и водела клиентите на външен оглед на апартаментите. Н.Г. и П.К. предали на С.С. горепосочените суми. С.С. е осъждана за измами. Последното наказание е изтърпяно на през юли 2020 г.

Районен съд – Стара Загора е наложил на С.С. присъда в размер на 2 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. С.С. е признала изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и се е съгласила да не се събират доказателства за тези факти. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн