Поредна лятна творческа лаборатория на Кукления театър в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
дърво без корени_nВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Държавен куклен театър Стара Загора и СНЦ „Пиеро“ обявяват отворена покана за участие в XIII Творческа лаборатория „Без корени“, която ще се проведе от 21 юли до 3 август 2024 г. в Стара Загора. Художествени ръководители ще бъдат Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов.

Темата на предстоящата творческа лаборатория е да изследва пътя на обезкореняването на човека. Превръщането му в свободен атом, търсещ своето ново място в света. Живеем във време на тотално пренаместване на човешките пластове. Войните, бедността, болестите, сривът на хуманността в отделните човешки общности принуждават Човека да изтръгне сам корените си и да поеме към неизвестното. Става дума за проблема с бежанските вълни, заливащи Европа, за емиграцията на огромна част от населението, в търсене на лично себеосъществяване, за принудата или собственият ни избор да отрежем корените си. Как се взима такова решение? Какви са последствията от това решение? Какво означава човек без корени?

За участие ще бъдат селектирани 3 екипа от режисьор и сценограф, избрани с кастинг върху разработени проекти на тема „Без корени“; 15 актьори, избрани с кастинг между драматични и куклени актьори, както и студенти със специалност „Актьорство за куклен театър“ или „Актьорство за драматичен театър“. Наблюдатели на процеса ще бъдат режисьори, актьори, театроведи, драматурзи с интерес към лабораторната работа.

Крайният срок за подаване на заявките е 15 май 2024 г. Обявяването на резултатите ще стане на 15 юни 2024 г. на www.pierrot-bg.com и в социалните мрежи на театъра. Там може да намерите и подробните изисквания за участие в лабораторията.

Организаторите осигуряват настаняване на селектираните участници, които не са от Стара Загора.

Велизара Цонева
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн