Съдят обвиняем за закани с убийство в условията на домашно насилие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida 3ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Районна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт срещу Т.С., на 50 г. Той е предаден на съд за това, че в периода от края на месец май 2023 г. до 03.08.2023 г. в Стара Загора, на четири дати, в условията на продължавано престъпление, се заканил спрямо пострадалата 40-годишна жена с престъпление против нейната личност, а именно с убийство и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал. 3, във връзка с ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Т.С. и пострадалата жена се запознали през 2019 г. и няколко месеца по-късно заживели на семейни начала в едно домакинство. С течение на времето, след употреба на алкохол, Т.С. започнал да я обижда и се стигнало до упражняване на физическо насилие. През месец май 2023 г. пострадалата решила да прекрати взаимоотношенията си с Т.С. Последният не искал да се разделят и се опитвал да я разубеди. Той многократно я посещавал на работното й място. В телефонни разговори през месец май и юни 2023 година й отправил закани с убийство. На 03.08.2023 г. той посетил отново жената на работното й място – търговски обект, като пак се заканил с убийство. Обвиняемият Т.С. не е осъждан. Районен съд – Стара Загора е насрочил първо заседание по делото през месец февруари 2024 г., съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн