Управляващите грешат в подхода си към демографската криза

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
TochkaВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Премиерът Денков рекъл днес, че борбата с демографска криза е основен приоритет на правителството. И за сетен път обяснил с колко пари се “награждава” раждането.
Да, ама не. Подходът както беше грешен, така и си остава грешен.
Вижте ги управляващите как продължават си бият главите като мухи в стъкло. И не разбират, че няма път през него.
Какво ги топли бъдещите родители, че ще им подхвърлят като примамка някой и друг лев в началото, за да родят дете, след което дълги години ще трябва да отглеждат това дете, ходейки по мъките в страна с ниско жизнено равнище като нашата? В страна със скъпо и прескъпо образование и здравеопазване, чието население балансира на ръба на оцеляването с оскъдните ресурси, които му се отпускат?
Всички сме наясно, че в такива условия няма много желаещи да подаряват нови и нови работници на държавата, които да пълнят хазната й с непосилни данъци, след като тя не е коректна към собствения си народ. Сделката не става. Да предложат нова.
И това касае не само раждаемостта, но и задържането на вече роденото поколение в държавните граници. В този отворен свят само управляващите се правят, че не виждат в каква посока изтича българското население. И защо изтича. И продължават с безплодното си самозалъгване, че се борят с демографската криза със смешните си палиативни мерки. Дали си вярват?
Графиката на раждаемостта през XXI век у нас сочи, че най-много деца са се раждали в относително най-благополучните години около 2008-ма. След това рязко пада.
Ориентирът е достатъчно ясен: сит народ – силна държава. Западът го знае и затова преуспява. Но ние сме Изток и ще си останем Изток, докато управниците ни не проумеят за какво иде реч.

Максим Добрев

4564356235
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн