Старши комисар Лазар Христов: Безкомпромисни сме към нарушителите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Започнатите проверки изясняват обективната истина по случая от 30 декември в Стара Загора

БрифингДиректорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов даде брифинг във връзка със случая от 30-ти декември в Стара Загора. Той изложи хронологията на действията на полицейските служители. Христов подчерта, че те са реагирали по сигнал за въоръжен мъж, подаден от тел. 112, за което има и съответен запис. В продължение на около 20 минути той реализира пет пътнотранспортни произшествия – с един цивилен и два патрулни автомобила, не изпълнява разпорежданията на полицейските служители и се движи в зони на централна градска част, в които в този момент има много цивилни граждани. Това съвпада и с периода на засилените мерки за сигурност, предприети от МВР като цяло във връзка с коледно-новогодишните празници.

На следващо място областният директор уточни, че това не е планирана акция, в която полицията да има информация за лицето. Служителите на МВР са били там в изпълнение на служебните си задължения, опазвайки спокойствието на гражданите и всички нас по празниците. По думите му колегите са действали съобразно ситуацията и решенията, които те на място са взели, са били за краткия период, в който е имало време за реакция. Никой от служителите не излиза на пътя с идеята да убива и към момента нямаме категорични данни, че смъртта на мъжа е настъпила вследствие действия на наши служители, заяви още ст.комисар Христов.

“Във връзка с големия обществен интерес и за максимално безпристрастно установяване на обективната истина сме назначили две проверки в ОДМВР – Стара Загора. Първата е от 31 декември, тя е комплексна проверка по случая и изпълненията на служебните задължения на тези служители, а втората беше назначена вчера спрямо действията на конкретен колега, който е управлявал автомобила и е „тампонирал“ преследвания автомобил. Във вчерашния ден е разпоредена и проверка от инспектората на МВР, която е в ход”, уточни още директорът на ОДМВР – Стара Загора.

„В контекста на казаното искам да уверя Вас и всички граждани, че проверките ще бъдат извършени за максимално кратко време, обективно, и в тази връзка трябва да изчакаме и хода на следствието, защото голяма част от отговорите ще дойдат именно от назначените експертизи по делото. Ние извършваме проверка по отношение на дисциплината, тактическите действия и етичните норми, които са заложени в Етичния кодекс на служителите от МВР. Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите, било то и такива с пагон – това е позицията на МВР и на ръководството на ОДМВР-Стара Загора“, категоричен бе ст. комисар Лазар Христов.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн