Борисов в Стара Загора: Постарали сме се в бюджета да има средства за всеки българин там, където живее

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
54545436ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Община Стара Загора получава финансиране в размер на 50 милиона лева за 8 обекта, които са с готови проекти и в момента се пускат обществените поръчки за избор на изпълнител – припомни кметът Живко Тодоров на състоялата се преди обед днес среща с Бойко Борисов в парк “Артилерийски”, на която присъстваха и кметовете на Чирпан Ивайло Крачолов, на Опан Генчо Колев и на Братя Даскалови Иван Танев. “Благодаря на г-н Борисов. Кметовете и гражданите, които представляваме, изстрадахме много през последните години, защото пари нямаше – каза Живко Тодоров. – Отначало имаше недоверие към правителството на “Сглобката”, но с това, което в момента се прави като програма, смятам, че ще успеем да наваксаме и хората ще усетят една истинска грижа от държавата.”

Участвалата в срещата Теменужка Петкова, депутат от ГЕРБ, информира, че в цялата Старозагорска област за очаквани от хората проекти са отпуснати общо 162 млн. лв. На Чирпан са отпуснати 20 млн. лева за улици в града и в селата Зетьово и Свобода, за градския стадион и втория по големина парк в града. В Опан се работи по два проекта за 1,8 млн. лв. – път към с. Столетово и отводняване на с. Бял извор. В Братя Даскалови се финансира реконструкция на водопроводната мрежа и на много улици в селата, на обща стойност 4,6 млн. лева. “Никога такива пари не са идвали при нас, много сме благодарни” – каза кметът.

“С Асен Василев това можахме да направим – резюмира Бойко Борисов. Много голямо финансиране има и за кметовете на БСП. Видя се, че нямат основание тези упреци, които в началото вървяха, че едва ли не има сделка между мен и Асен за нашите кметове да има. Това се оказа поредната неистинска новина. Постарали сме се в бюджета да има средства за всеки българин там, където живее. Дефицитът е към 2,5 процента в момента, ще останат още около милиард свободни пари за инфраструктурни проекти. Има и голям шанс да се случи пътят Русе – Велико Търново, разширението на Прохода на републиката, както и още един мост на Дунава, за да осъществим вертикалата от Александруполис и Солун към Молдова и Украйна. Така че можем да кажем и позитивни неща в края на годината, след трите години хаос” – обобщи Борисов.

Изпращане на български войници на мисия в чужбина без решение на парламента не може да се случи. Така лидерът на ГЕРБ отговори на казаното от министъра на отбраната Тодор Тагарев, че властта обсъжда присъединяването на България към международна перация за защита на корабоплаването в Червено море и Аденския залив. “Ние помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, но най-вече сме солидарни с българския народ. А българският народ не желае участие във военни действия и ние няма да допуснем това. Това е важно решение, което ние сме спазвали години наред. Едно е да подпомагаме нападната държава – така, както правят 50 страни, и то тези, към които се стремим да са ни приятели. Друго е да изпращаш военни части. И се чудя на Тагарев как може да си позволява такива изявления, без да е говорил с мнозинството в парламента” – каза Борисов.

54545435По темата за Шенген Борисов спомена правилото на Брюксел, че докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. “Нищо не налагаше да се избързва с коментарите – каза той. – Младостта и опита в управлението изиграха лоша шега на Румъния и на България. В момента е подложен на доза съмнение един огромен труд, който правителството и парламента извършиха, дава се възможност да се появят и негативни коментари. Изявленията без документ не са нещо добро в дипломацията, не се прави така. Ако не стане днес, ще отидем към януари. А януари вече е доста близо до изборите в Австрия. Затова полагаме всички усилия, провеждаме страшно много консултации по линия на ЕНП, по линия на либералите. Поемат се ангажименти по темата за миграцията – нещо в което ние бяхме за пример преди три години. Ние сме длъжни да си пазим границата, като искаме да сме в Шенген. Затова през последните месеци хората на Гранична полиция и на митниците полагат огромни усилия и можем да възстановим това добро охраняване на границата, която, за съжаление, по времето на Бойко Рашков и всички останали беше разградена. Малко търпение – и продължаваме. Мислим за следващите стъпки, защото Еврозоната чака. Ще приемем още няколко закона веднага след празниците” – допълни лидерът на ГЕРБ.

Автор: Максим Добрев
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн