Митрополит Киприан проведе беседа с новите лейтенанти от Сухопътните войски

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3293IMG_3294ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> В навечерието на Рождественските празници Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан проведе беседа с новите лейтенанти от Сухопътните войски. Те са от последния випуск на Националния военен университет – Велико Търново, а от няколко месеца – и част от военните формирования на Втора Тунджанска механизирана бригада в гарнизоните Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен, както и от формированията в Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

В беседата освен нуждата от духовност и придържане към християнските ценности и добродетели, митрополит Киприан изтъкна важната роля на добрите партньорски взаимоотношения между Българската православна църква и Българската армия на местно ниво. Едно от доказателствата за това е осветеният през миналата година параклис „Св. вмчк Георги Победоносец“ във военното поделение в Стара Загора. В знак на признателност и благодарност командирът на бригадата бригаден генерал Станимир Христов подари на архиерея икона с лика на светеца.

IMG_3296IMG_3297
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн