Петя Чакърова е новият директор на Регионална дирекция “Социално подпомагане” – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2582 660Петя Чакърова е новият директор на Регионална дирекция “Социално подпомагане” – Стара Загора. “Целият ми професионален път е посветен на социалната работа, на хората в уязвимите групи, на децата и техните семейства. Познавам техните проблеми и потребности. Ще работя за разрешаването им, за предоставянето на социални услуги и намаляването на детската бедност”, каза Чакърова в първия ден от встъпването си в длъжност.

Петя Чакърова е родена в Стара Загора. Завършила е четири магистърски програми – “Растителна защита” във Висшия селскостопански институт ”Васил Коларов” – Пловдив, „Социална работа и медиация“ в Тракийския университет – Стара Загора, “Икономика и финанси” и “Митнически и данъчен контрол” в СУ “Св. Климент Охридски”, където към настоящия момент е докторант по “Интеркултурна комуникация”. Била е директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора, както и на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост, с. Петрово. Заместник-областен управител в Стара Загора, мандат 2017-2021 г., след което експерт в Министерството на труда и социалната политика. През последните няколко месеца Петя Чакърова беше заместник-главен директор на Агенцията за социално подпомагане. Участвала е в редица международни обучения и конференции за социални политики и включване. Автор е на научни публикации за процеса на деинституционализация в България.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн