В навечерието на Никулден отслужиха вечерня в катедралния храм „Св. Николай“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2408IMG_2409Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи празнична архиерейска вечерня с петохлебие в катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора. Службата беше възглавена от викарния епископ на Софийската митрополия Негово Преосвещенство Велбъждския епископ Исаак. С него съслужиха Негово Високопреосвещенство Дидимотишкият, Орестиадски и Софлийски митрополит Дамаскин, Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий, архимандритите Стефан Тричков, Атанасий Султанов и Богослов Димитров, свещеноиконом Николай Георгиев и други. Епископ Исаак благодари на митрополит Киприан за поканата и му подари архиерейска корона с пожелание за здраве и благодатно служение.

От Църковното настоятелство при катедралния храм „Св. Николай“ съобщават, че във връзка с храмовия празник на 6 декември ще се отслужи архиерейската света литургия, по време на която ще се прочетат и молитвите за оздравяване и бързо възстановяване на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. Посрещането на владиката е в 9:15 часа, а началото на богослужението в 9:30. Приканват се благочестивите християни да вземат молитвено участие.

IMG_2413IMG_2414IMG_2415IMG_2412
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн