Започва второто голямо турне на балета на Държавна опера Стара Загора – в Германия и Нидерландия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Анелия Димитрова и Фиорди Лоха в "Лебедово езеро"

Анелия Димитрова и Фиорди Лоха в “Лебедово езеро”

В продължение на месец и половина – от 5 декември 2023 до 15 януари 2024 г., балетната трупа и оркестърът на Старозагорската опера ще представят в различни градове на Германия и Нидерландия общо 39 спектакъла на балетите „Лебедово езеро” (14) и „Лешникотрошачката” (25) от П. И. Чайковски. Спектаклите ще дирижира Ивайло Кринчев – главен диригент на Старозагорска опера.

Турнето започва на 6 декември 2023 г. със спектакъла на балета „Лебедово езеро” в гр. Хорн, Нидерландия. Двойни спектакли на „Лешникотрошачката” ще има на 17 декември в гр.Хеерлен, Нидерландия. На 22 и 23 декември (три спектакъла общо) представлението на „Лешникотрошачката” ще бъде представено в гр. Бон, Германия; на 3 януари 2024 г. – „Лебедово езеро” в гр. Дьотинхем и на 7 януари 2024 г. – „Лешникотрошачката” в гр. Утрехт.

В главните роли освен солистите на балета – примабалерината Анелия Димитрова, Кармен Демирташ , Томоки Ишиго, Фиорди Лоха, Марсело Молина и Ивайло Янев, ще дебютират още и Алесия Банин, Рикард Лоренс, Попи Даунинг, Тсао Ю Чен и др. Общо 5 са съставите на „Лебедово езеро” и 4 – на „Лешникотрошачката”, които селектира художественият ръководител на балета Силвия Томова.

Ценителите на класическия балет очакват Балета и оркестъра на Държавна опера – Стара Загора на престижните сцени на театрите в Ротердам, Маастрихт, Грьонинген, Утрехт и др. Последният спектакъл от турнето е на 14 януари 2024 в гр. Ос, Нидерландия.

Турнето се организира от авторитетната агенция DG Theater • De Graaf & Cornelissen Entertainment.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн