Форум Фермата 2023 очертава агроиновациите и тенденциите в сектора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

653454Какви са новостите в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.? Готов ли е агросекторът в България за Европейския зелен пакт и за дигиталната трансформация? Как ще се насърчава устойчивостта в селското стопанство? Какви са изискванията и санкциите във връзка с директните плащания през стопанската 2023-2024 г.?

Това са част от темите, които ще бъдат дискутирани на форума „Фермата: Агроиновации и тенденции“. Конференцията ще се проведе на 7 декември 2023 г. в хотел „Верея“, гр. Стара Загора. Форумът се организира от сп. Enterprise.

Представители на администрацията и водещи експерти от сферата на селското стопанство ще обсъждат стратегическия план на България за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., иновациите в агро сектора и потенциала им да подобрят производителността и устойчивостта на сектора, изискванията за директните плащания за текущата стопанска година и други възможности за финансиране на земеделския бизнес.

Сред поканените лектори на форума са Таня Георгиева, зам.-министър на земеделието и храните; Атидже Алиева-Вели, член на Европейския парламент (ЕП) и на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП, с дългогодишен опит на различни позиции в Държавен фонд „Земеделие“; Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации и бивш зам.-министър на земеделието.

Акценти от форума:

-Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г.;

-Европейски зелен пакт;

-Устойчиво селско стопанство: Какво е заложено Националния план за възстановяване и устойчивост за сектора;

-Дигитална трансформация за по-ефективно земеделие;

-Директни плащания 2023-2024.

Подробности за събитието, лекторите и програмата можете да видите на сайта на форума: https://forumfermata.enterprise.bg/

За регистрация: https://forumfermata.enterprise.bg/

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн