Поредната кампания за безвъзмездно кръводаряване се проведе в Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_321056568784Броени дни преди 5 декември – Международния ден на доброволчеството и в навечерието на студентския празник – над 160 студенти, преподаватели и служители от Тракийския университет взеха активно участие в есенната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване. Акцията, инициирана от Районния център по трансфузионна хематология – Стара Загора, по традиция се провежда два пъти годишно в старозагорското висше училище и се радва на огромен интерес от цялата академична общност.

В рамките на 3 дни през пункта за кръводаряване тази седмица преминаха повече от 160 души, като над 40 от тях предприеха този благороден акт за пръв път. Сред тях бе и Илина Раднева от Русе – първокурсничка по специалност „Агрономство“, която сподели: „Още когато навършвах 18 години, обмислях да започна да кръводарявам редовно, но все не се престрашавах. Ето, година по-късно, вече съм тук и ще участвам за пръв път с надеждата, че ще помогна на някого в нужда“.

Като истински вдъхновител и пример за подражание гл.ас. Желязко Събев от Аграрния факултет, който е дарявал кръв повече от 30 пъти досега, отново бе сред първите участници в кампанията. „Дарявам още от навършването на пълнолетие, защото дълбоко вярвам в този изключително хуманен жест, който спасява животи“ сподели д-р Събев и допълни, че се надява повече хора да последват примера му.

DSC_3222
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн