Над 120 новозасадени дръвчета ще растат на Аязмото като част от инициативата „Гората на хорАта“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1717 (1)viber_изображение_2023-11-27_11-55-15-299Тази мисия с продължение, както и цялостната организация по осъществяването й, са на Фолклорен ансамбъл „Нашенци“, Стара Загора. Акцията по залесяване бе прегърната от съмишленици и резултатът е налице – над 120 дръвчета бяха засадени в старозагорския парк “Митрополит Методи Кусев” („Аязмото“) в неделя.

Събитието е второто по рода си, след като напролет изпълнителите от ФА „Нашенци“ посадиха 60 млади фиданки в зоната на емблематичния за старозагорци парк.

Този път в инициативата се включиха и представители на други старозагорски танцови състави. Сред тях бяха децата от Фолклорен ансамбъл „Загорче“, Танцов клуб „Веселие“ и Фолклорна танцова школа „Орисия“.

Дръвчетата – атласки и хималайски кедър, червен дъб и смърч, бяха закупени с дарения, събрани от участниците в залесяването.

Помощници в това начинание бяха екипът на Зелени Балкани и Община Стара Загора, благодарение на чиито консултации бе подбрано мястото и видовото разнообразие на посадените растения.

„Радваме се, че нашата инициатива „Гората на хорАта“ бе приета така радушно от нашите колеги и че можем заедно да направим нещо добро за старозагорци“ каза Недко Иванов, главен художествен ръководител на ФА „Нашенци“.

Организаторите обещават това да е само началото на дългогодишна инициатива, която да се превърне в традиция и да обединява представители на различни фолклорни танцови групи от Стара Загора.

IMG_1719IMG_1709
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн