Задържаха водач, употребил канабис, и отнеха колата му

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Д.Б., на 22 г., за това, че на 21.11.2023 г. в Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – канабис, установено по надлежния ред с техническо средство. Деянието е извършено повторно. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 28, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 21.11.2023 г. Д.Б. управлявал лек автомобил в Стара Загора и бил спрян за проверка от патрул на полицията. При тестване с техническо средство тестът за наркотични вещества отчел положителен резултат за канабис. Д.Б. не е дал кръв за химическо изследване. Автомобилът, който е управлявал, е негова собственост и е бил иззет като веществено доказателство. Той подлежи на отнемане в полза на държавата при осъждане на Д.Б.

Последното осъждане на Д.Б. е в сила от юни 2023 г. и е отново за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. С постановление на наблюдаващия прокурор Д.Б. е задържан за срок до 72 часа. По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн