Община Стара Загора провери готовността за зимното поддържане уличната мрежа от концесионера по чистотата “Грийн Партнърс”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

20231123_110054[1]5454354325Проверка на готовността за зимно поддържане на улиците и пътищата в община Стара Загора преди очаквания снеговалеж през следващите дни направи днес в автобазата на “Грийн Партнърс” зам.-кметът Радостин Танев, заедно с началниците на отделите „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ – Пламен Тодоров и „Екология“ – Пламен Йорданов. Целта беше да се удостовери изправността на машините за предстоящия сезон и наличието на необходимите минерални фракции за третиране на пътните платна. За инспекцията бяха строени с работещи двигатели 14 машини. По договор те трябва да са налични през цялото време за използването им в Стара Загора. В момента се проверяват и тестват ръчните снегорини от структурите на звено ОКД (Озеленяване и комунални дейности), което в случай на извънредна ситуация работи заедно с почистващата фирма, за да бъде приведен градът максимално бързо в добър вид.

В събота и неделя ще има дежурни, които да реагират при влошаване на атмосферните условия и заснежаване. Проверката показа, че машините са в изправност и е налично достатъчно количество магнезиеви соли, които се прилагат против заледяване, увери Радостин Танев.

Инспекцията в базата на “Трейс” ще се проведе на 27 ноември. Там са налични още 18 пътноподдържащи машини за града и пътищата на АПИ от републиканската мрежа.

Уличната мрежа на територията на град Стара Загора, с дължина 236 км, се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС. Четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината, която е с обща дължина 242 км, се поддържа от „Трейс БГ“ ЕАД.

Зам.-кметът обърна внимание на зачестилите увреждания на спирки на градския транспорт. Последният случай е в кв. “Железник”. “Община Стара Загора полага грижи за поддържането на спирковите заслони, и не само тях, в добро състояние, но от всички старозагорци зависи да се грижим за заобикалящата ни среда” – напомни Радостин Танев. В течение на мандата ще бъдат осигурени нови спиркови заслони и табла, които ще бъдат наблюдавани с камери. Изграждащото се видеонаблюдение в района на Неолитните жилища ще заработи тези дни, от снощи работи и осветлението в парка около тях.

20231123_110750[1]
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн