Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова: Залагаме на перспективното обучение и развитие през целия живот

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_6656 copyIMG_6648 copyСтара Загора е една от малкото общини, които заедно с Националната стратегия за учене през целия живот разработила своя на местно ниво. Това стана ясно по време на откриването на деветите Национални дни за учене през целия живот, организирани от Министерството на образованието.

Ресорният зам.-кмет Надежда Чакърова приветства гостите – представители на образователни и културни институции, които ще обменят опит и добри практики три дни в града.

„Сред пионерите сме в посока стимулиране на ученето през целия живот и даването на подходящи перспективи за хората от различни възрасти. За екипа на Община Стара Загора е бил и ще продължи да е водещ приоритет образованието и подобряването на средата. Това са нашите устойчиви усилия, които съм убедена, дават добри резултати. Работим на различните нива – още от ранното детско образование, за да има приемственост и наслагване на знания и умения, за отваряне на хоризонти. Професионалната карта се видоизменя с времето и трябва да можем да отговорим на бъдещето. Учене през целия живот е ключът към гъвкавостта и готовността да сме адекватни на динамиката“, сподели с участниците в конференцията зам.-кметът Надежда Чакърова.

Албена Михайлова, главен секретар на МОН и ръководител на проекта, откри форума, който събира в тридневната си програма богат набор от полезни лекции и дискусии. В първия ден бяха представени резултатите по проект „Обновените приоритети на Европейската програма за учене на възрастни“ от Весела Караянева, главен експерт в Министерство на образованието и науката. Част от програмата за втория ден от събитието е представяне на опитът на образователните и обучителни институции в Стара Загора. Предвидени са още теми за дуалното обучение, за практическите умения, както и прилагането на техники и подходи за повишаване на информираността на обществото по темата с валидирането на професионални знания, умения и компетентности.

В началото на събитието възпитаници на НУМСИ “Христина Морфова” поздравиха участниците във форума.

IMG_6643 copy
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн