С юбилеен концерт отбелязаха 80 години от откриването на ПГСАГ „Лубор Байер“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_6013 copyIMG_6065 copyС химна на Република България бе дадено началото на юбилейния концерт по повод 80 години от откриването на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ в Културен център „Стара Загора“ тази вечер. Официални гости на празника бяха министърът на образованието и науката по време на 44-ото Народно събрание, народен представител в 49-ото Народно събрание и председател на Комисията по образование и наука Красимир Вълчев, заместник-кметовете на Община Стара Загора Надежда Чакърова и арх. Мартин Паскалев, областният управител на Стара Загора Ива Радева, началникът на РУО Милена Йолдова-Стоянова, председателят на обществения съвет при ПГСАГ „Лубор Байер“ Лилия Михайлова, председателят на Камарата на строителите в България, Областно представителство – Стара Загора Пламен Михалев, представители на бизнеса и висши учебни училища, директори, учители, бивши и настоящи възпитаници.

IMG_6089 copyПриветствие към ръководство, учители и ученици отправи Красимир Вълчев, който е и бивш възпитаник на гимназията. „За мен е особена радост да бъда тук на празника на нашето училище – скъпо, незабравимо, гордост за всеки, който е бил част от него. ПГСАГ „Лубор Байер“ има безценен принос за града и бизнес сектора. Отправям благодарности към всички бивши и настоящи учители, които с енергия и знания са допринесли за утвърждаването на гимназията през годините. Желая здраве и сили на всички, които продължават да дават толкова много от себе си, а на учениците – успех в професионалната ви реализация, убеден съм, че когато я постигнете, ще бъдете благодарни на гимназията“, каза Красимир Вълчев.

„За мен е огромна чест да бъда днес сред вас на този така специален празник, който потвърждава дългогодишните успехи и труд на всички бивши и настоящи учители, ученици и всеки, който е допринесъл за мисията на гимназията. ПГСАГ „Лубор Байер“ е неизменна част от историята на Стара Загора, училище с богато минало и светло бъдеще. Честит празник!“, отправи поздрав Надежда Чакърова. Тя поднесе на директора на гимназия „Лубор Байер“ инж. Георги Славов поздравителен адрес от името на кмета на общината Живко Тодоров.

Поздрав към ръководството отправи и областният управител на Стара Загора Ива Радева. Грамота и награда за достойно защитаване на авторитета на училището получиха Илиян Шасов и Никола Колев, ученици от 12 клас, от директора инж. Георги Славов по повод завоювано първо място на Националното състезание „Най-добър млад строител“ за 2023 г. в дисциплина „Зидарии“.

Специален подарък беше направен за гимназията от Рафаил Райков, бивш възпитаник, завършил през далечната 1950 г. – макет на сградата на училището, изработен от кибритени клечки, плод на неговия тригодишен труд. В семейството на Рафаил Райков има представители на няколко поколения, завършили училище „Лубор Байер“, последната от които е Вяра – ученичка от 10-ти клас. Тя връчи от името на своя дядо макета, който ще бъде поставен във фоайето на първия етаж на учебното заведение.

Тържественият концерт бе съпроводен от богата певческа и танцова програма, в която участие взеха децата от ДГ №3„Ян Бибиян“, възпитаничката на НУМСИ „Христина Морфова“ Ивет Атанасова, сборна формация от танцьори, ученици от ПГСАГ „Лубор Байер“, балетна школа „Феерия“ и Детски танцов състав „Загорци“.

IMG_6045 copyIMG_6030 copyIMG_6037 copy
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн